Is een warmtepomp geschikt voor mij?

november 17, 2020by admin0

Twijfelt u of u wilt investeren in een warmtepomp? Dan is het goed om eerst zeker te weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp installatie.

Of uw woning geschikt is, hangt af van een aantal factoren af:
  • De isolatie van je woning.
  • Het zogeheten warmteafgiftesysteem.
  • Boorvergunning
De isolatie van een woning

De isolatie van een woning is belangrijk voor elke vorm van verwarming. Woont u in een oud huis? Dan kan het zijn dat u eerst een aantal kleine aanpassingen in uw huis moet maken. Denk bijvoorbeeld aan: vloer- en dakisolatie en/of dubbelglas.

Woont u in een woning die na 1995 is gebouwd, dan is uw woning over het algemeen goed geïsoleerd.

Warmteafgiftesysteem

Het warmteafgiftesysteem zijn alle systemen die warmte afgeven in het huis (denk aan: vloerverwarming, wandverwarming, radiatoren etc.).

Omdat een traditionele CV-ketel het water tot hogere temperaturen opwarmt (in vergelijking met een warmtepomp), moet het systeem worden aangepast zodat de warmtepomp dezelfde warmte kan afgeven als uw CV-ketel. Het aanpassen van het systeem kan worden bewerkstelligd door verschillende tools.

Boorvergunning

In het geval van een aardwarmtepomp zal er een pomp in de grond moeten worden geïnstalleerd. Hiervoor zijn boorvergunningen nodig, deze moeten worden aangevraagd bij de gemeente. Na goedkeuring, kan de plaatsing van de warmtepomp in gang worden gezet. Zowel de aanvraag van de boorvergunning als het boren kunnen wij volledig verzorgen.

 

Heeft u nog vragen over welke warmtepomp het beste is in uw situatie? Neem gerust contact op.
U kunt ons altijd bereiken per email of telefoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© WEBSITE BY DUTCH MEDIA SISTERS